10/ 5 personer
2/1 tsk gelantinpulver eller 4/2 st gelatinblad
10/5 dl grädde
0,5/0,20 dl socker
125/100 g hallon eller bara smaksättning av vaniljpulver
Färska bär eller Skogsbärskaramell:
4/2 msk socker
1,5/0,75 dl vatten
125/100 g hallon
125/100 g björnbär
1 /0,5 vaniljstång
Pannacottan: lägg gelébladen 5 min i kallt vatten. Vispa
samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom sil. Lyft upp gelatinbladen och
smält dem i den varma gräddblandningen. Eller ta gelatinpulvet och vispa med en
gaffel ner det i lite kallt vatten och häll/vispa i. Låt svalna och häll upp i
vackra glas, täck med plastfolie och låt stelna i kylen ca 12-20 timmar.
Skogsbärskaramellen: Blanda socker, bär och vatten i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden , skrapa ur fröna och lägg allt i kastrullen och
koka i ca 5 minuter. Låt kallna och och sila
Hit går att förbereda.
Fördela skogsbärskaramellen/ eller färska hallon, blåbär och
björnbär i glasen och servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar