torsdag 29 juli 2021

Pannacotta med hallon

 





10/ 5 personer

2/1 tsk gelantinpulver eller 4/2 st gelatinblad

10/5 dl grädde

0,5/0,20 dl socker

125/100 g hallon eller bara smaksättning av vaniljpulver

Färska bär eller Skogsbärskaramell:

4/2 msk socker

1,5/0,75 dl vatten

125/100 g hallon

125/100 g björnbär

1 /0,5 vaniljstång

Pannacottan: lägg gelébladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull.  Passera genom sil. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Eller ta gelatinpulvet och vispa med en gaffel ner det i lite kallt vatten och häll/vispa i. Låt svalna och häll upp i vackra glas, täck med plastfolie och låt stelna i kylen ca 12-20 timmar.

Skogsbärskaramellen: Blanda socker, bär och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden , skrapa ur fröna och lägg allt i kastrullen och koka i ca 5 minuter. Låt kallna och och sila

Hit går att förbereda.

Fördela skogsbärskaramellen/ eller färska hallon, blåbär och björnbär i glasen och servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar