torsdag 30 januari 2014

Våra goda Semlor LCHF

Goda och nyttiga fastlagsbullar, helt LCHF, så det är bara att äta på. Räcker säkert till 6 st om man gör dom lite mindre för dom är rätt mättande.





Ingredienser: 4 portioner

Bullar:
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 2 msk sötrix-flor och ½ krm stevia
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma
Mandelmassa:
  • 1 ½ dl sötmandel
  • 2 msk sötrix-flor och ½ krm stevia
  • 1-2 msk vispgrädde
Vispad grädde 



Gör så här:


Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl, mandelmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4-5 fina runda bullar. Grädda i 175° cirka 25-30 minuter. Låt svalna helt.

Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och kör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.

Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna
Lägg på en rejäl klick vispad grädde och på med brödlocket. Sikta över lite sötrix-flor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar