Goda och nyttiga fastlagsbullar, helt LCHF, så det är bara att äta på. Räcker säkert till 6 st om man gör dom lite mindre för dom är rätt mättande.
Ingredienser: 4 portioner
Bullar:
|
Gör så här:
Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl, mandelmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4-5 fina runda bullar. Grädda i 175° cirka 25-30 minuter. Låt svalna helt.
Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och kör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl, mandelmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla 4-5 fina runda bullar. Grädda i 175° cirka 25-30 minuter. Låt svalna helt.
Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och kör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna
Lägg på en rejäl klick vispad grädde och på med brödlocket. Sikta över lite sötrix-flor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar