lördag 18 januari 2014

Hemmagjord Kebabrulle alá Påbonäs

Gör egen kebab så att du vet vad du äter. Enkelt att göra men behöver en stund i ugnen. Skall ätas när den vilat över natten. Vi använder den till kebabtallrik som är på bilden eller på Pizza, recept kommer inom kort! Ät den med den starka såsen till!





Ingredienser: 8 portioner
  • 1 kg nötfärs
  • 1/2 kg fläskfärs
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk lökpulver
  • 1 msk malen svartpeppar
  • 1 msk salt



Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 110 grader. 
  2. Blanda all smaksättning med äggen i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn och kompakt.
  3. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
  4. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme tills innertemperaturen är 75 grader.
  5. Låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv.
  6. Inför servering, stek på kebaben i smör och servera som Kebabtallrik eller Pizza med stark och svag sås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar