lördag 16 mars 2013

Chorizo Picante


Vårt recept på Chorizo. Rejält kryddad med vitlök och rostad paprika. Stek eller grilla och känn den spanska lukten.




Ingredienser: (Ca 12 korvar)
  • 0,8 kg fläskkött
  • 0,2 kg späck
  • 1,5 kg rimmat sidfläsk
  • 1 stor röd paprika
  • 1 msk chipotle pasta
  • 1 kryddmått liquid smoke
  • 1 riven stor gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk cayennepeppar
  • ½ tsk stött kummin
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 2 msk salt
  • 2 m grisfjälster



Gör så här:
  1. Skär paprikan i bitar och rosta i ugnen med chipotlepastan och smoken på 175 grader i ca 1 timme. Låt ligga och torka på eftervärmen.
  2. Stycka allt kött i bitar och mal i köttkvarn med grov skiva. Mal även den rostade paprikan blandat med köttet.
  3. Lägg i alla kryddor och blanda väl. Provstek en liten klick och justera salt och peppar.
  4. Låt köttsmeten stå över natten i kylskåpet.
  5. Fyll korvskinnen och knyt korvar enligt dina önskemål.
  6. Lägg korvarna i 1 timme i 70 grader i ugnen så att dom håller formen.
  7. Stek eller grilla efter önskemål.
  8. Frys de korvar du inte äter upp direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar