lördag 2 mars 2013

Budapeststubbe (LCHF)

Budapeststubbe övning inför Budapestresan i Maj! Vi övade oss igår och bakade för första gången en stubbe som blev en Budapesttårta/bakelse istället. Den tog snabbt slut :) Glutenfri och utan socker (med stevia). Andra gången modererade vi sötman, tid och gradantalet på ugn så vi fick en mjukare kaka som gick att rulla ihop med grädde och apelsiner i. Succé!




Ingredienser: (4 pers)
4 stora äggvitor
1 tsk citronsaft
finrivet citronskal
ca 1 dl Stevia
1 dl Hasselnötter
2 msk mandelmjöl

1 msk pofiber
1/2 dl grovt hackade Hasselnötter

3 dl Grädde
2 st inkråm från apelsiner eller clementiner


Gör så här:
Mal hasselnötterna fint.
Vispa äggvitor och citronsaft.
Rör i stevian försiktigt, lite i taget.
Samt rör försiktigt i de malda nötterna, citronrasp och mandelmjöl/pofiber.
Använd en mjuk sprits, fyll den med nötmassan och spritsa ut längder tätt intill varandra, över hela bredden, på en bakpappersklädd plåt, i tunna streck.
(Gör den lättare att rulla ihop) Strö över de hackade nötterna.
Grädda kakan i ca 17 min. i ca 165 graders ugn, i mitten.
Kakan måste vara lite seg, annars går den inte att rulla.
Vänd upp kakan på nytt papper, dra bort bakplåtspapperet på kakan och låt den kallna, gärna i kylen.
Vispa grädden och bred ut över hela ytan.
Strö ut apelsinbitarna/mandarinbitarna.
Rulla ihop kakan.
Rulla sista biten med papperet, som får vara kvar runt kakan.
Skär upp så många bitar som behövs och strö på Sukurin melis (som florsocker). Ev. ringla över lite mörk choklad eller flagad mörk choklad.


Förvara resten i frysen utan Sukurin melis och inlindad i bakplåtspapper och folie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar