lördag 9 mars 2013

Jim Beam's Rib Glaze

En riktigt god grillsås som passar till mycket med speciellt till grillade spare ribs. Pensla på den i slutet av grillningen. Den ska koka in i köttet men absolut inte brinna och bli helt förkolnad. Håller någon vecka om den förvaras svalt.




Ingredienser: (4 pers)

  • 1 dl Jim Beam's Whiskey
  • 3 dl finkrossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1½ dl farinsocker
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk Worcestershire sauce
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk fransk senap
  • 2 tsk chili pepper Ancho style
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk salt


Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienserna i en gryta och låt koka upp under omröring.
  2. Sänk värmen och låt småkoka tills den får en lagom konsistens att pensla på köttet. Rör då och då.
  3. Tag från värmen och låt svalna. Håller i någon vecka om den förvaras i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar