fredag 8 mars 2013

Paprika spett med grekisk sallad

Grillade paprikaspett med grekisk sallad. Vi serverade med ett spett grillade champinjoner och det var gott!



Ingredienser: (4 pers)
800 g grytbitar av fläskkött
1 dl olivolja
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
2 vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Salt
2 röda paprikor
8 blötlagda grillpinnar
16 hela champinjoner

Grekisk sallad:
150 g fetaost
200 g haricots verts
20 körsbärs tomater
16 svarta oliver med kärna
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt


Gör så här:
  1. Skär köttet i ca 3 cm grillspettsbitar. Lägg i en skål och marinera med kryddorna, pressad vitlök, salt och olivoljan. Ställ i kylen i minst tre timmar och blanda om några gånger.
  2. Tänd grillen
  3. Fördela paprikan i bitar och trä på grillspetten ihop med köttet.
  4. Trä champinjonerna på ett separat spett.
  5. Koka haricots vertsen och dela körsbärstomaterna.
  6. Blanda salladen och ringla över olivolja, balsamvinäger och strö på flingsalt
  7. Grilla spetten på hög värme och låt champinjonerna grilla med i slutet.
  8. Lägg upp på tallrik och servera rykande hett!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar