Grillade paprikaspett med grekisk sallad. Vi serverade med ett spett grillade champinjoner och det var gott!
Ingredienser: (4 pers)
800 g grytbitar av fläskkött
1 dl olivolja
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
2 vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Salt
2 röda paprikor
8 blötlagda grillpinnar
16 hela champinjoner
Grekisk sallad:
150 g fetaost
200 g haricots verts
20 körsbärs tomater
16 svarta oliver med kärna
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
|
Gör så här:
- Skär köttet i ca 3 cm grillspettsbitar. Lägg i en skål och marinera med kryddorna, pressad vitlök, salt och olivoljan. Ställ i kylen i minst tre timmar och blanda om några gånger.
- Tänd grillen
- Fördela paprikan i bitar och trä på grillspetten ihop med köttet.
- Trä champinjonerna på ett separat spett.
- Koka haricots vertsen och dela körsbärstomaterna.
- Blanda salladen och ringla över olivolja, balsamvinäger och strö på flingsalt
- Grilla spetten på hög värme och låt champinjonerna grilla med i slutet.
- Lägg upp på tallrik och servera rykande hett!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar