Currygryta på kyckling. Går utmärkt att byta kycklinen mot en fläskfilé om man så önskar. En enkel lunchrätt som du lagar på 20 minuter. Om du gillar en het gryta tar du dubbla mängden curry!
Ingredienser: (4 pers)
800 gram kycklingfilé 2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche
2 dl vispgrädde
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
saft av ½ pressad citron
salt
smör till stekning
Tillbehör:
800 g blomkålsris
Grönsallad
|
Gör så här:
- Hacka och bryn löken i rikligt med smör. Pressa i vitlöken.
- Skär kycklingen i små bitar och bryn på hög värme tillsammans med löken.
- Sänk värmen och tillsätt créme fraiche, grädde, curry, gurkmeja och citron.
- Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt det småputtra 15 minuter tills det tjocknar.
- Riv blomkål grovt och koka 2 minuter i salt vatten. Sila och låt rinna av.
- Smaka av kycklinggrytan med salt och curry tills önskad smak.
- Servera med en grönsallad efter eget val.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar