Ett gott LCHF bröd bakat på mandel och linfrö. 1 limpa blir ca 25 skivor. Riktigt gott med en tunn smörskiva och lite grovt salt medan brödet ännu är varmt. Annars passar detta bröd ihop med de flesta pålägg, se några förslag nedan.
Ingredienser: (1 limpa)
2 dl mandel 2 dl helt linfrö 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 tsk salt 2 dl solrosfrö 1,5 dl grovt hackade valnötter 250 g kesella 10 %
50 g riven ost, typ herrgård
6 ägg
ev. 1 tsk svarta sesamfrön
|
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal mandel i en mandelkvarn fint.
- Mal linfröna grovt.
- Blanda mandelmjöl och linfrö med fiberhusk i en bunke.
- Tillsätt bakpulver, salt, solrosfrö och valnötter och blanda väl.
- Tillsätt kesella, ost och ägg.
- Blanda väl och häll över i en bakform klädd med smörpapper.
- Jämna ut och strö ev. över lite svarta sesamfrön.
- Grädda långt ner i ugnen i 60 minuter
Riktigt smör på först!
Skinka och ost
Brieost
Stekt ägg
Makrill i tomatsås
Tonfiskröra med majonäs
Leverpastej med saltgurka
Skivad avokado med majonäs och rödlök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar