lördag 2 mars 2013

Grekiska fetabiffar med sallad (LCHF)

Grekiska fetaostbiffar med tomatsallad och oliver. Snabbt enkelt och gott till lunch eller middag.



Ingredienser: (4 pers)
800 gram blandfärs
2 finhackade gula lökar
3 vitlöksklyftor
75 g fetaost
15 finhackade oliver
½ dl pofiber
2 ägg
½ dl grädde
1 msk oregano
Svartpeppar
Salt
Smör till stekning

Grekisk grönsallad:
75 g fetaost
4 tomater
½ gurka
16 gröna oliver med kärna
16 svarta oliver med kärna
Grönsallad
Olivolja
Flingsalt


Gör så här:
  1. Blanda ihop ingredienserna till biffarna och låt vila 10 minuter.
  2. Gör grönsalladen med tomat, fetaost, gurka och oliver. Toppa med olivolja och flingsalt.
  3. Forma köttfärsen till ca 12 biffar och stek dom på hög värme i rikligt med smör tills dom får färg på båda sidor.
  4. Låt sedan ligga på lägre värme i 15 minuter så att dom blir genomstekta. Är du osäker kolla med en stektermometer så att värmen i mitten är ca 75 grader.
  5. Servera biffarna med rikligt med grekisk grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar