Grekiska fetaostbiffar med tomatsallad och oliver. Snabbt enkelt och gott till lunch eller middag.
Ingredienser: (4 pers)
800 gram blandfärs 2 finhackade gula lökar
3 vitlöksklyftor
75 g fetaost
15 finhackade oliver
½ dl pofiber
2 ägg
½ dl grädde
1 msk oregano
Svartpeppar
Salt
Smör till stekning
Grekisk grönsallad:
75 g fetaost
4 tomater
½ gurka
16 gröna oliver med kärna
16 svarta oliver med kärna
Grönsallad
Olivolja
Flingsalt
|
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna till biffarna och låt vila 10 minuter.
- Gör grönsalladen med tomat, fetaost, gurka och oliver. Toppa med olivolja och flingsalt.
- Forma köttfärsen till ca 12 biffar och stek dom på hög värme i rikligt med smör tills dom får färg på båda sidor.
- Låt sedan ligga på lägre värme i 15 minuter så att dom blir genomstekta. Är du osäker kolla med en stektermometer så att värmen i mitten är ca 75 grader.
- Servera biffarna med rikligt med grekisk grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar