Entrecote på ett lite annorlunda sätt. Tar en hel dag att laga till men du behöver inte stå vid ugnen hela tiden. Mycket gott alternativ till den snabbgrillade varianter. Vi serverar med rostade grönsaker, solmogna tomater och vår egen goda bea!
Ingredienser: (4 pers)
1 kg entrecote Mellanmalen svartpeppar Salt Tillbehör: 5 morötter delade i mindre bitar 200 g blomkål 200 g broccoli 200 g haricots verts 300 g körsbärstomater 100 g smält smör Olivolja Flingsalt Påbonäs egen Béarnaise sauce |
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 60 grader.
- Krydda entrecoten med salt och svartpeppar runt om och låt stå i ugnen i 5 timmar.
- Halvera körsbärstomaterna och krydda med salt och svartpeppar. Rngla över lite olivolja.
- Låt tomaterna stå med i ugnen under entrecoten och torka till under dessa 5 timmar. Blir som solmogna små tomater.
- Efter 5 timmar är det dax att tända grillen och ta ut entrecoten ur ugnen. Tomaterna kan stå kvar. Låt köttet ligga och vila 10 minuter.
- Lägg morotsbitar, blomkålsknippen, broccoli och haricots verts i en långpanna.
- Slå över det smälta smöret och rör runt. Salta lite med flingsalt. Höj ugnen till 175 grader och sätt in över tomaterna som får stå kvar i ugnen och få färg.
- Gör en sats av Påbonäs egen Béarnaise sauce
- Skiva köttet i önskade bitar och krydda med salt och mellanmalen svartpeppar.
- Grilla snabbt på varje sida när grönsakerna har fått nästan färg i ugnen.
- Servera rykande varmt när köttet är färdiggrillat.
- Avnjut med ett gott rött vin därtill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar