söndag 30 november 2014

Asiatisk Sallad

En riktigt god picklad kålsalad som kan användas till många asiatiska rätter och mycket annat. Är du väldigt känslig för socker så skippa lönnsirapen!






Ingredienser: (4 pers)
  • 0,5 kg Vitkål
  • 2 Morötter
  • 1 Rödlök
Till lagen:
  • 1 dl Vatten
  • 2 msk Ättiksprit (12%)
  • 1 msk Lönnsirap
  • 2 tsk Salt


Gör så här:
  1. Koka ihop lagen genom ett snabbt uppkok och låt svalna
  2. Strimla vitkålen tunt med en mandolin eller en osthyvel.
  3. Strimla även morot och rödlök mycket fint.
  4. Blanda vitkål, morot och lök väl i en skål.
  5. Häll över den svalnade lagen och rör runt.
  6. Ställ in i kylen och låt dra i 1 timme.
Passar bra till:

Friterad Kyckling
Vårrulle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar