söndag 30 november 2014

Pizzasallad

En riktigt god Pizzasallad som kan användas till så mycket mer än Pizza. Är du väldigt känslig för socker så skippa Ananasspadet!





Ingredienser: (4 pers)
  • 1 kg vitkål
  • 4 msk 12 % ättika
  • 3 msk Rapsolja
  • 2 msk Ananasspad
  • 1 tsk Svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 msk Oregano
  • Några strimlor av inlagd Paprika


Gör så här:
  1. Strimla vitkålen tunt med en mandolin eller en osthyvel.
  2. Skålla vitkålen med kokande salt vatten i 2 minuter.
  3. Sila av och kyl ned med kallt vatten, krama bort allt vatten ur salladen så den blir riktigt kompakt.
  4. Blanda Rapsolja, Ananasspad, Svartpeppar, Oregano och Salt i en shaker.
  5. Häll över Vitkålen och blanda ihop med några strimlor av Paprikan.
  6. Ställ in i kylen och låt dra i 1 timme.
Avnjut till:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar