fredag 19 december 2014

Kassler Mumbai

Vi anpassade Kassler Bombay till LCHF varianten Kassler Mumbai. Snabbt enkelt och gott. Vi serverade med kokt Broccoli!






Ingredienser: (4 pers)
  • 0,8 kg Kassler
  • 1 medelstor Purjolök
  • 1 stor röd Paprika
  • 1 burk Ananasringar
  • 4 dl Grädde 40 %
  • 3 dl Créme Fraiche
  • 1 msk Curry
  • ½ dl Tomatpuré
  • 1 tsk Chili (Orginal)
  • 150 g Salta Jordnötter


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Strimla kasslern i knappt cm stora bitar.
  3. Strimla även purjolök och paprika.
  4. Skär upp varje ananasring i 6 bitar.
  5. Blanda grädde, créme fraiche, curry, tomatpuré och chilipulver väl i en bunke.
  6. Lägg kassler, purjolök och paprika i en ugnsfast form. Blanda runt.
  7. Smaka av gräddröran och krydda med mer curry och chili pulver om du vill ha det starkare. Häll på gräddröran över kasslern.
  8. Strö över jordnötterna på toppen.
  9. Gratinera i ugnen i ca 45 minuter.
  10. Servera med kokt Broccoli eller annan grönsak efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar