måndag 22 december 2014

Glutenfria Struvor

Underbara och krispiga Struvor gärna att servera till kaffet på Julafton






Ingredienser: (ca 30 st)
  • 2 ägg
  • knappt 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl glutenfritt ljust mjöl
  • 1,5 dl mineralvatten t.ex Loka
  • Kokosfett att fritera i
  • lite strösocker för doppa nybakade struvor

Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienserna och låt smeten stå och svälla en liten stund
  2. Värm kokosfettet till 180 grader. Ha ett grytlock i närheten men kör på medelvärme
  3. Värm struvjärnet mellan varje struva och doppa järnet bara till kanten i smeten. Annars lossar inte struvan från järnet. 
  4. Håll och fritera struvan gyllenbrun, ta upp när det börjar sluta bubbla. Lägg struvorna på en tallrik med hushållspapper, använd gaffel att ta av den samt vänd snabbt så fettet rinner av. 
  5. Doppa i lite strösocker

1 kommentar: