måndag 19 januari 2015

Vår goda LCHF Tacopaj

Underbart god LCHF Tacopaj med smakfull äggbotten. Servera med Grönsallad och Guacamole eller Cream Fraiche.
Ingredienser (6 pers):

Äggbotten:
2 msk smör
4 ägg
1 dl grädde
1kdm salt

Tacoköttfärsen:
800 g  blandfärs
3 pressade vitlöksklyftor
smör att steka i
1 msk tomatpuré
3 msk Egen Tacokrydda
4 dl riven ost
1 dl grädde
2 dl cream fraiche
2 skivade tomater
1-2 skivad lök i ringar

Gör så här:
1. Sätt på ugnen 225grader och smält smöret i en stor pajform i ugnen.
2. Vispa ihop ägg, grädde och lite salt lite lätt, häll i pajformen och grädda till fin gyllene färg.
3. Tag ut och låt vila under köttfärstillagningen.
4. Bryn färsen i smör med vitlöken och tacokryddor.
5. Riv osten och blanda hälften av osten med grädde och cream fraiche.
6. Häll över färsen på pajen och häll över gräddröran.
7. Fördela tomater och lök över pajen och till sist resten av osten.
8. Grädda i ca 10-15 minuter tills ytan ser bra ut.
Servera en god sallad och cream fraiche och/eller guacamole till.

Tillbehör:
Guacamole alá Påbonäs
Cream Fraiche
Grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar