Underbart god LCHF Tacopaj med smakfull äggbotten. Servera med Grönsallad och Guacamole eller Cream Fraiche.
Ingredienser (6 pers):
Äggbotten: 2 msk smör 4 ägg 1 dl grädde 1kdm salt Tacoköttfärsen: 800 g blandfärs 3 pressade vitlöksklyftor smör att steka i 1 msk tomatpuré 3 msk Egen Tacokrydda 4 dl riven ost 1 dl grädde 2 dl cream fraiche 2 skivade tomater 1-2 skivad lök i ringar |
Gör så här:
1. Sätt på ugnen 225grader och smält smöret i en stor pajform i ugnen.
2. Vispa ihop ägg, grädde och lite salt lite lätt, häll i pajformen och grädda till fin gyllene färg.
2. Vispa ihop ägg, grädde och lite salt lite lätt, häll i pajformen och grädda till fin gyllene färg.
3. Tag ut och låt vila under köttfärstillagningen.
4. Bryn färsen i smör med vitlöken och tacokryddor.
5. Riv osten och blanda hälften av osten med grädde och cream fraiche.
6. Häll över färsen på pajen och häll över gräddröran.
7. Fördela tomater och lök över pajen och till sist resten av osten.
8. Grädda i ca 10-15 minuter tills ytan ser bra ut.
Servera en god sallad och cream fraiche och/eller guacamole till.
Servera en god sallad och cream fraiche och/eller guacamole till.
Tillbehör:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar