torsdag 29 januari 2015

Vår egna Gulachsoppa LCHF


En god och nyttig gulaschsoppa med vitkål istället för potatis. Soppan värmer gott en kall vinterdag. Tillsätt lite Tabasco om du vill ha den hetare och avnjut gärna med vårt italienska Focacciabröd!
Ingredienser (6 port):
4 st gula lökar
5 vitlöksklyftor
800 g grytbitar av nötkött
5 hg  vitkål
1 burk krossade tomater (330 g)
½ tub tomatpuré (75 g)
2 msk paprikapulver
1 köttbuljongtärning
1 grönsaksbuljontärning
grovmalen svartpeppar
salt
smör till stekning
vatten

Till serveringen
Créme fraiche och Focacciabröd
Tillagning:
1. Hacka lök och vitlök och fräs i lite smör i en kastrull.
2. Tärna vitkål och lägg i kastrullen när löken blivit lite glansig. Bryn några minuter.
3. Tillsätt lite vatten, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar och buljongtärningar och låta sjuda på svag värme under tiden du steker köttet.
4. Skär köttet i cm stora tärningar och bryn i smör rätt på en stekplåt. Krydda med svartpeppar efter smak. Gör det gärna i 2 omgångar så alla bitar får en fin stekyta. Lägg ner i grytan och skölj ur stekplåten med lite vatten.
5. Tillsätt vattten till önskad konsistens och smaka av med lite salt och eventuellt lite peppar till.

Servera med en klick Créme fraiche på toppen och ät därtill vårt Italienska Focacciabröd

Passar ihop med:



Näringsberäkning 6 port:
Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer
Totalt 2863 kcal 686 kcal 1843 kcal 285 kcal 49 kcal
i gram 169 g 208 g 70 g 26 g
i E% 24% 64% 10% 2%
Per portion Netto KH 6 g 477 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar