En god och nyttig gulaschsoppa med vitkål istället för potatis. Soppan värmer gott en kall vinterdag. Tillsätt lite Tabasco om du vill ha den hetare och avnjut gärna med vårt italienska Focacciabröd!
Ingredienser (6 port):
4 st gula lökar 5 vitlöksklyftor 800 g grytbitar av nötkött 5 hg vitkål 1 burk krossade tomater (330 g) ½ tub tomatpuré (75 g) 2 msk paprikapulver 1 köttbuljongtärning 1 grönsaksbuljontärning grovmalen svartpeppar salt smör till stekning vatten Till serveringen Créme fraiche och Focacciabröd |
Tillagning:
1. Hacka lök och vitlök och fräs i lite smör i en kastrull.
2. Tärna vitkål och lägg i kastrullen när löken blivit lite glansig. Bryn några minuter.
3. Tillsätt lite vatten, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar och buljongtärningar och låta sjuda på svag värme under tiden du steker köttet.
4. Skär köttet i cm stora tärningar och bryn i smör rätt på en stekplåt. Krydda med svartpeppar efter smak. Gör det gärna i 2 omgångar så alla bitar får en fin stekyta. Lägg ner i grytan och skölj ur stekplåten med lite vatten.
5. Tillsätt vattten till önskad konsistens och smaka av med lite salt och eventuellt lite peppar till.
Servera med en klick Créme fraiche på toppen och ät därtill vårt Italienska Focacciabröd
Passar ihop med:
Näringsberäkning 6 port: | |||||
Energi | Protein | Fett | Kolhydr. | Fibrer | |
Totalt | 2863 kcal | 686 kcal | 1843 kcal | 285 kcal | 49 kcal |
i gram | 169 g | 208 g | 70 g | 26 g | |
i E% | 24% | 64% | 10% | 2% | |
Per portion | Netto KH | 6 g | 477 kcal |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar