Ett gott och nyttigt italienskt Focacciabröd alá LCHF. Perfekt till soppan eller som bröd att doppa i god olivolja.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa äggen ett par minuter så smeten blir fluffig och vispa ner färskosten. Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner dem tillsammans med vattnet i äggsmeten.
- Klä en springform med bakplåtspapper. Jag klämmer fast bakplåtspappret i botten, så det enkelt går att flytta över brödet till skärbräda vid servering, och klipper bort överflödig papper utanför formen.
- Tryck i din topping, urkärnade oliver, bitar av parmesan samt strö över flingsalt, timjan och olivolja efter smak.
- Ställ in i ugnen tills den är gyllene, ca 35 minuter i undre delen av ugnen. Låt svalna, ät som den är, med smör eller doppa i god olivolja eller soppa.
Passar bra till:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar