torsdag 29 januari 2015

Italienskt Focacciabröd alá LCHF

Ett gott och nyttigt italienskt Focacciabröd alá LCHF. Perfekt till soppan eller som bröd att doppa i god olivolja.







Ingredienser: (6 pers)
  • 4 ägg
  • 200 g Philadelphiaost, Original 21,5 %
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 0,5 dl vatten
Topping:
  • flingsalt och olivolja
  • 30 urkärnade gröna oliver
  • 30 g Parmesanost
  • 1 krm torkad timjan 


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa äggen ett par minuter så smeten blir fluffig och vispa ner färskosten. Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner dem tillsammans med vattnet i äggsmeten.
  3.  Klä en springform med bakplåtspapper. Jag klämmer fast bakplåtspappret i botten, så det enkelt går att flytta över brödet till skärbräda vid servering, och klipper bort överflödig papper utanför formen.
  4. Tryck i din topping, urkärnade oliver, bitar av parmesan samt strö över flingsalt, timjan och olivolja efter smak.
  5. Ställ in i ugnen tills den är gyllene, ca 35 minuter i undre delen av ugnen. Låt svalna, ät som den är, med smör eller doppa i god olivolja eller soppa.

Passar bra till:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar