lördag 24 januari 2015

Het Kycklinggryta på Grön Currypasta


Johan's Heta kycklinggryta på grön currypasta Thaistil. Fungerar både med grön och röd currypasta. Vi föredrar currypasta från Blue Dragon men det går säkert bra med andra märken också. Blir LCHF utan minimajsen.






Ingredienser (6portioner):
1 kg kycklingbröstfilé
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
6 hg vitkål
100 g cashenötter
50 g Thai Green (Red) 
Curry Paste från Blue Dragon
800 ml kokosnöts mjölk
2 tsk sambal oelek
2 burkar skivade bambuskott
1 burk minimajs (uteslut för LCHF)
1 burk skivade vattenkastanjer
1 stor grön paprika
2 torkade lime blad
smör till stekning
1 skvätt sesamolja
salt

Gör så här:

  1. Skiva gul- och vitlöken i cm/mm tjocka skivor och fräs på i en wookpanna med smör i botten, tillsätt en skvätt sesamolja i slutet av stekningen.
  2. Tillsätt kålen, Bambuskotten, Vattenkastanjerna, cashenötterna och den halverade minimajsen. Stek tills härligt färg.
  3. Skiva kycklingfiléerna i mindre bitar/tärningar och stek i hop med smör och sambal oelek tills kycklingen fått fin färg.
  4. Blanda i Currypastan (grön eller röd) i stora wooken ihop med cocosnötsolja och lite grädde
  5. Lägg över kycklingen till wooken, Blanda och smaka av. Lägg i limebladen. 
  6. Tillsätt salt efter behov.
  7. Låt sjuda i några minuter. Serveras godast i en djup tallrik typ "soppa-skål"

Näringsberäkning utan minimajs:
Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer
Totalt 4310 kcal 1201 kcal 2566 kcal 467 kcal 77 kcal
i gram 296 g 290 g 115 g 40 g
i E% 28% 60% 11% 2%
Per portion Netto KH 12g 718 kcal

Näringsberäkning med minimajs:
Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer
Totalt 4498 kcal 1225 kcal 2587 kcal 601 kcal 85 kcal
i gram 301 g 293 g 148 g 44 g
i E% 27% 58% 13% 2%
Per portion Netto KH 18g 749 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar