Goda semlor i wrapsform som är LCHF med mycket lite sötning i. Se bara till att kakan inte blir för torr utan kan rullas ihop som en pannkaka.
| Ingredienser: (6 pers)
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 0,5 dl sukrin melis
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
- 2 ägg
- 0,5 dl äkta grädde
|
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke, tillsätt ägg och grädde.
- Vispa gärna med elvisp så den blandas ordentligt.
- Klicka ut tre klickar på ett bakplåtspapper, på två plåtar, dvs 6 wraps. Lägg över plastfolie och kavla ut till runda tunna plattor.
- Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, tills dom får färg i kanten men inte för hårda, måste kunna rullas.
- Låt svalna under bakduk medan mandelmassan beredes.
- Blanda 2 dl mandelmjöl (gärna egenmald) med 2 msk sukrin melis och tillsätt lite grädde eller vatten tills du fått rätt konsistens.
- Lägg en wraps upp och ner, bred ut mandelmassan jämnt på gärna hela kakan. Spritsa på vispgrädden. Testa gärna en först så den går att rulla ihop snyggt. Rulla ihop och lägg i ett kaffefilter eller bakplåtspapper.
Mumsa på!
Näringsberäkning: |
|
|
|
|
|
Energi |
Protein |
Fett |
Kolhydr. |
Fibrer |
Totalt |
1091 kcal |
155 kcal |
820 kcal |
59 kcal |
57 kcal |
i gram |
|
38 g |
93 g |
15 g |
30 g |
i E% |
|
14% |
75% |
5% |
5% |
Per portion |
|
Netto KH |
2g |
181 kcal |
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar