måndag 16 februari 2015

Husets Wallenbergare (LCHF)


Wallenbergare på ett gott sätt! Servera med Blomkålsmos, Rårörda lingon och gröna ärtor! Tillsätter du inte socker till lingonen blir rätten LCHF. (Har du inte kalv brukar vi köra med 70% nöt och 30 % fläskfärs.)
Ingredienser (4 pers):
600 g kalvfärs
4 dl vispgrädde 40%
4 äggulor
2 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
2 tsk salt
50 g smör till stekning
Gör så här:
1. Vispa ihop ägg, grädde och lite salt.
2. Sätt färsen i ett kallt vattenbad och rör ner äggsmeten lite i taget.
4. Rör bara tills allt är väl blandat. Smeten blir lös, men så ska den vara.
5. Forma till stora biffar och lägg på skärbräda som sköljts i kallt vatten.
6. Salta och peppra på båda sidor
7. Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida, eller tills biffarna har fin färg och är pösiga.
8. Servera med Blomkålsmos,  Rårörda lingon utan socker och gröna ärter

Tillbehör:


Näringsberäkning 4 port:
Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer
Totalt 4157 kcal 718 kcal 3087 kcal 294 kcal 58 kcal
i gram 177 g 349 g 72 g 30 g
i E% 17% 74% 7% 1%
Per portion Netto KH 10 g 1039 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar