1 burk krossad ananas
½ tub tomatpuré
3 msk 12% ättika
2 vitlöksklyftor pressade
2 msk finhackad färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 msk lönnsirap
1 msk maizenamjöl
1 uns cayennepeppar
2 msk smör till stekning
Tillagning:
1. Bryn vitlök och ingefära lätt i smöret. Strö
över cayennepeppar och tomatpuré och låt sjuda ½ minut.
2.
Tillsätt krossad ananas och låt sjuda några
minuter. Strö över mjölet och blanda väl.
3.
Tillsätt ättika och kycklingbuljong. Låt koka
upp och späd med vatten till önskad konsistens
4.
Smaka av till rätt sötma med lönnsirap.
5.
Låt sjuda i minst 30 minuter. Späd vid behov
med mer vatten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar