torsdag 10 november 2016

LCHF Lasagne med fetaost


4 port

4 ägg
125 g Philadelphiaost
½ dl fiberhusk
1 krm salt
500 g blandfärs
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
Salt & peppar
150 g fetaost
50 g cocktailtomater eller skivade tomater
Basilika
Riven ost

Serveras med en grönsallad med tunnskivad rödlök

150 graders ugn

Vispa äggen pösigt och blanda i färskosten, fiberhusk och salt. Vispa så det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till.
Bred ut smeten (dela den i två delar) på ett bakplåtspapper och lägg över ett annat bakplåtspapper (ev. Inoljat). Kavla försiktigt ut den så tunn som möjligt. Grädda med pappret på mitt i ugnen i ca 10 min. Ta bort översta pappret  och låt svalna. Skär i lagom lasagneplattor

Höj till 200 grader

Stek färsen i smör och den hackade löken, pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Häll i creme fraichen och smaka av med salt och peppar.

Lägg lite av såsen i botten på en smord ugnsfast form och varva plattor och sås. Avsluta med sås och smulad fetaost. Dela/skiva tomaterna och lägg dem överst. Grädda i ca 20 minuter, ta ut den och på med riven ost och tillbaka i ugnen tills osten får en fin yta. Servera med basilikablad och en grönsallad men tunnskivad rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar