Fläskfile med ädelost på härlig broccolibädd. Ett trevligt och lite annorlunda sätt att laga till en fläskfilé på. En riktig bjudrätt som är lätt att ha serveringsklar i ugnen.
Ingredienser: (4 pers)
8 hg fläskfilé 6 hg broccoli 2 vitlöksklyftor 140 g bacon 2 dl créme fraiche 3 dl vispgrädde 1 kalvbuljongtärning 1 msk kinesisk soja 140 g Kvibile Ädelost 3 dl riven ost till gratinering 4 tomater Olivolja Finmalen svartpeppar Salt Smör till stekning |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Fördela broccolin på ett ugnsfast fat, ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt. Låt sedan få lite färg i ugnen, ca 10 minuter.
- Knaperstek baconet i bitar i lite smör. Tag upp och låt rinna av på ett papper.
- Skiva fläskfilén i stora portionsbitar (ca 75 g) och stek på medelhög värme runt om i bacon flottet tills det får fin färg runt om. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna och lägg i pannan i slutet av stekningen.
- Lägg över fläskfile och vitlök i ugnsformen och sätt in i ugnen på 175 grader.
- Häll créme fraiche, grädde och soja i pannan och fördela ner ädelosten och buljongtärningen. Låt småkoka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Tag ut filén och häll över såsen. Lägg på tomaterna i halvor och krydda med svartpeppar. Toppa med den rivna osten och det knapperstekta baconet. Gratinera sedan i hög värme (grill) tills fin färg.
- Servera och avnjut med ett glas gott rödvin
Fläskfilé i portionsbitar. |
Knaperstek bacon |
Stek filén i baconflotet |
Lägg på filébitarna i broccolibädden och in i ugnen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar