fredag 1 februari 2013

Festlig Ädelfile

Fläskfile med ädelost på härlig broccolibädd. Ett trevligt och lite annorlunda sätt att laga till en fläskfilé på. En riktig bjudrätt som är lätt att ha serveringsklar i ugnen.

Ingredienser: (4 pers)
8 hg fläskfilé
6 hg broccoli
2 vitlöksklyftor
140 g bacon
2 dl créme fraiche
3 dl vispgrädde
1 kalvbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
140 g Kvibile Ädelost
3 dl riven ost till gratinering
4 tomater
Olivolja
Finmalen svartpeppar
Salt
Smör till stekning

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela broccolin på ett ugnsfast fat, ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt. Låt sedan få lite färg i ugnen, ca 10 minuter.
  2. Knaperstek baconet i bitar  i lite smör. Tag upp och låt rinna av på ett papper.
  3. Skiva fläskfilén i stora portionsbitar (ca 75 g) och stek på medelhög värme runt om i bacon flottet tills det får fin färg runt om. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna och lägg i pannan i slutet av stekningen.
  4. Lägg över fläskfile och vitlök i ugnsformen och sätt in i ugnen på 175 grader.
  5. Häll créme fraiche, grädde och soja i pannan och fördela ner ädelosten och buljongtärningen. Låt småkoka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Tag ut filén och häll över såsen. Lägg på tomaterna i halvor och krydda med svartpeppar. Toppa med den rivna osten och det knapperstekta baconet. Gratinera sedan i hög värme (grill) tills fin färg.
  7. Servera och avnjut med ett glas gott rödvin
Fläskfilé i portionsbitar.
Knaperstek bacon

Stek filén i baconflotet


Lägg på filébitarna i broccolibädden och in i ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar