Det är gott med semlor. Vi har tagit fram en egen nyttig LCHF variant.
Ingredienser: (Ca 6 st)
4 ägg
4-5 msk Stevia strö
1 dl grädde
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Fyllning:
Inkråm från semlebullen
2 dl mandelmjöl
3 msk sukrin melis
1/4 krm stevia
Grädde
Topping:
Vispad grädde
Sukrin melis
|
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och stevia poröst. Häll i alla andra ingredienser, OBS! glöm ej grädden, och rör om till en deg.
- Låt stå ca 5 min och sen formar du 6 st bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 20 min, ta ut dom och låt svalna helt.
- Skär av en hatt på bullen.
- Gröp ur lite inkråm och fukta med grädde till lagom fyllning
- Fyll semlan och vispa till vispgrädde till topping. Sätt på hatten och pudra över lite Sukrin Melis ( som florsockerersättning).
- Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar