lördag 9 februari 2013

Påbonäs Semlor (LCHF)

Det är gott med semlor. Vi har tagit fram en egen nyttig LCHF variant.

Ingredienser: (Ca 6 st)


4 ägg
4-5 msk Stevia strö
1 dl grädde
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma

Fyllning:
Inkråm från semlebullen
2 dl mandelmjöl
3 msk sukrin melis
1/4 krm stevia
Grädde

Topping:
Vispad grädde
Sukrin melis

Gör så här:
  1. Sätt på ugnen på 175 grader. 
  2. Vispa ägg och stevia poröst. Häll i alla andra ingredienser, OBS! glöm ej grädden, och rör om till en deg. 
  3. Låt stå ca 5 min och sen formar du 6 st bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 20 min, ta ut dom och låt svalna helt.
  5. Skär av en hatt på bullen.
  6. Gröp ur lite inkråm och fukta med grädde till lagom fyllning
  7. Fyll semlan  och vispa till vispgrädde till topping. Sätt på hatten och pudra över lite Sukrin Melis ( som florsockerersättning).
  8. Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar