lördag 16 februari 2013

Gräddig pepparsås


Grundrecept på en gräddig pepparsås som används i flera av våra rätter. Blir en rätt kryddig pepparsås, vill du ha den mildare minska ner på pepparkornen.






Ingredienser: (4 pers)
1 liten gul lök
1 liten morot
Smör till stekning
15 vitpepparkorn
15 svartpepparkorn
15 rosépepparkorn
15 grönpepparkorn
5 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 tsk frans senap (osötad)
1 kalvbuljongtärning
salt


Gör så här:
  1. Finhacka lök och morot och fräs gyllenbrunt i smör.
  2. Krossa pepparkornen grovt i en mortel och låt fräsa med i smöret någon minut.
  3. Tillsätt grädde, senap, tomatpuré och buljongtärning.
  4. Låt koka upp och sedan sjuda till 2/3. Ca 30 minuter
  5. Smaka av med salt och servera
Används i tex:
Plankstek alá LCHF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar