Grundrecept på en gräddig pepparsås som används i flera av våra rätter. Blir en rätt kryddig pepparsås, vill du ha den mildare minska ner på pepparkornen.
Ingredienser: (4 pers)
1 liten gul lök 1 liten morot Smör till stekning 15 vitpepparkorn 15 svartpepparkorn 15 rosépepparkorn 15 grönpepparkorn 5 dl grädde 1 msk tomatpuré 2 tsk frans senap (osötad) 1 kalvbuljongtärning salt |
Gör så här:
- Finhacka lök och morot och fräs gyllenbrunt i smör.
- Krossa pepparkornen grovt i en mortel och låt fräsa med i smöret någon minut.
- Tillsätt grädde, senap, tomatpuré och buljongtärning.
- Låt koka upp och sedan sjuda till 2/3. Ca 30 minuter
- Smaka av med salt och servera
Används i tex:
Plankstek alá LCHF
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar