söndag 27 januari 2013

Äggröra med Avocado och Räkor


En god äggröra toppad med räkor och stenbitsrom. Gör halva satsen om du skall ha det som förrätt.



Ingredienser: (4 pers)
6 kokta ägg
3 dl créme fraiche
2 rödlökar
4 avocado
4 stora salladsblad
200 g skalade räkor
80 g röd stenbitsrom från Abba
Grovmalen svartpeppar
Salt
1 citron
Dill till dekoration




Gör så här:

  1. Koka äggen så dom blir helt fasta, ca 10 minuter. Låt äggen kallna.
  2. Finhacka rödlöken och de kalla äggen.
  3. Vispa créme fraichen så den blir fast, genom att vispa undviker du att rätten blir rinnig i slutet.
  4. Blanda ner ägg och rödlök och rör runt lite försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Rör inte för mycket!
  5. Halvera och lossa skalet från avocadon. Skär i skivor. Lägg salladsbladen på fyra tallrikar och lägg avocado skivorna vid ena sidan. 
  6. Fördela äggröran på salladsbladen jämte avakadon. Lägg en klick stenbitsrom på toppen av äggröran.
  7. Fördela räkorna över resten av äggröran.
  8. Dekorera med citron skiva och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar