En god äggröra toppad med räkor och stenbitsrom. Gör halva satsen om du skall ha det som förrätt.
Ingredienser: (4 pers)
6 kokta ägg 3 dl créme fraiche 2 rödlökar 4 avocado 4 stora salladsblad 200 g skalade räkor 80 g röd stenbitsrom från Abba Grovmalen svartpeppar Salt 1 citron Dill till dekoration |
Gör så här:
- Koka äggen så dom blir helt fasta, ca 10 minuter. Låt äggen kallna.
- Finhacka rödlöken och de kalla äggen.
- Vispa créme fraichen så den blir fast, genom att vispa undviker du att rätten blir rinnig i slutet.
- Blanda ner ägg och rödlök och rör runt lite försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Rör inte för mycket!
- Halvera och lossa skalet från avocadon. Skär i skivor. Lägg salladsbladen på fyra tallrikar och lägg avocado skivorna vid ena sidan.
- Fördela äggröran på salladsbladen jämte avakadon. Lägg en klick stenbitsrom på toppen av äggröran.
- Fördela räkorna över resten av äggröran.
- Dekorera med citron skiva och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar