onsdag 23 januari 2013

LCHF Pizza Capricciosa


Efter en tids exprimenterande har vi nu hittat ett enkelt receptet på den perfekta LCHF Pizzan! Dubbla receptet så täcker det en hel plåt och räcker till 4-5 personer. Toppingen kan lätt varieras för olika pizzatyper.



Ingredienser: 
(2 personer)
2 hg riven herrgårdsost

3 stora ägg
1 msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk tomatpuré

Topping:
1,5 hg riven ost
90 g strimlad rökt skinka
90 g skivade champinjoner på burk, förstekta färska om du har.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ost, ägg, fiberhusk, bakpulver och salt väl i en bunke.
  3. Bred ut blandningen i ett tunnt lager på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  4. Grädda i 20 minuter.
  5. Bred ut tomatpurén på den gräddade bottnen
  6. Fördela rökt skinka och chaminjoner
  7. Toppa med osten väl fördelad. (På en vanlig Pizza läggs osten i botten men på denna LCHF blir det bäst att lägga den överst.)
  8. Höj värmen till 200 grader och grädda i 10 minuter. Sätt därefter över till grill tills du får önskad färg på pizzan.
  9. Krydda med valfria pizzakryddor och servera med en god Pizzasallad.
Tillbehör:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar