lördag 26 januari 2013

Krämig Blomkålssoppa med Kantareller


En krämig blomkålsoppa toppad med stekta färska kantareller om man har. Fungerar som lunch eller som en förrätt. Till soppan passar ett torrt vitt vin och Påbonäs Goda Fröbröd!



Ingredienser: (4-6 pers)
600 g frusen blomkål
2 stora gula lökar
4 st vitlöksklyftor
5 dl vatten
4 dl grädde
2 dl créme fraiche
2 st hönsbuljongtärningar
1 dl torrt vitt vin
1 krm cayennepeppar
Saften av en halv citron
Salt

Till servering:
Stekta kantareller eller annan trevlig svamp
Tryffelolja
Påbonäs Goda Fröbröd


Gör så här:

  1. Hacka och fräs lök och vitklök gyllenbrunt i en gryta.
  2. Finfördela och lägg i blomkålen, häl över kokande vatten.
  3. Låt koka tills hälften av vattnet är borta.
  4. Mixa till en jämn smet.
  5. Tillsätt grädde, créme fraiche och hönsbuljongen. Vispa och låt koka upp.
  6. Tillsätt cayennepeppar och vitt vin. Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt efter tycke. Pressa i saften av en halv citron strax innan serveringen.
  7. Stek kantareller i smör med lite vitpeppar.
  8. Servera soppan med kantareller på toppen tillsammans med några droppar tryffelolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar