En krämig blomkålsoppa toppad med stekta färska kantareller om man har. Fungerar som lunch eller som en förrätt. Till soppan passar ett torrt vitt vin och Påbonäs Goda Fröbröd!
Ingredienser: (4-6 pers)
600 g frusen blomkål 2 stora gula lökar 4 st vitlöksklyftor 5 dl vatten 4 dl grädde 2 dl créme fraiche 2 st hönsbuljongtärningar 1 dl torrt vitt vin 1 krm cayennepeppar Saften av en halv citron Salt Till servering: Stekta kantareller eller annan trevlig svamp Tryffelolja Påbonäs Goda Fröbröd |
Gör så här:
- Hacka och fräs lök och vitklök gyllenbrunt i en gryta.
- Finfördela och lägg i blomkålen, häl över kokande vatten.
- Låt koka tills hälften av vattnet är borta.
- Mixa till en jämn smet.
- Tillsätt grädde, créme fraiche och hönsbuljongen. Vispa och låt koka upp.
- Tillsätt cayennepeppar och vitt vin. Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt efter tycke. Pressa i saften av en halv citron strax innan serveringen.
- Stek kantareller i smör med lite vitpeppar.
- Servera soppan med kantareller på toppen tillsammans med några droppar tryffelolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar