lördag 26 januari 2013

Solrosbröd från Påbonäs (LCHF)



Ett gott och nyttigt LCHF bröd. Till frukost eller som tillbehör till soppor




Ingredienser:
12 skivor

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl pofiber
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar