fredag 25 januari 2013

Köttfärssås Bolognese


Denna köttfärssås Bolognese utgör grunden för många av våra rätter i bloggen. Här kan nämnas Kål Bolognese, LCHF Lassange...... För den godaste köttfärsåsen rekommenderar vi att du maler färsen själv från en fin bit högrev strax innan tillagningen.



Ingredienser: (4 pers)
800 g nötfärs
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 ½ dl rött vin
400 g finkrossade tomater (Mutti)
3 msk tomatpuré
2 msk torkad oregano
1msk torkad mejram
1 msk torkad basilica
nymalen svartpeppar
salt
smör till stekning

Gör så här:

  1. Börja med att hacka den gula löken i rätt fina bitar.
  2. Bryn färsen i smöret i en stekpanna på hög värme. Finfördela färsen under stekningen.
  3. Lägg i den hackade löken och pressa i vitlöksklyftorna och låt bryna tills allt börjar få lite färg
  4. Tillsätt vinet, de finkrossade tomaterna och tomatpurén, rör om och låt koka upp.
  5. Sänk värmen och tillsätt oregano, mejram och basilica och låt sjuda i 15 minuter
  6. Smaka av med grovmalen svartpeppar och salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar