Denna köttfärssås Bolognese utgör grunden för många av våra rätter i bloggen. Här kan nämnas Kål Bolognese, LCHF Lassange...... För den godaste köttfärsåsen rekommenderar vi att du maler färsen själv från en fin bit högrev strax innan tillagningen.
Ingredienser: (4 pers)
800 g nötfärs 2 stora gula lökar 4 vitlöksklyftor 1 ½ dl rött vin 400 g finkrossade tomater (Mutti) 3 msk tomatpuré 2 msk torkad oregano 1msk torkad mejram 1 msk torkad basilica nymalen svartpeppar salt smör till stekning |
Gör så här:
- Börja med att hacka den gula löken i rätt fina bitar.
- Bryn färsen i smöret i en stekpanna på hög värme. Finfördela färsen under stekningen.
- Lägg i den hackade löken och pressa i vitlöksklyftorna och låt bryna tills allt börjar få lite färg
- Tillsätt vinet, de finkrossade tomaterna och tomatpurén, rör om och låt koka upp.
- Sänk värmen och tillsätt oregano, mejram och basilica och låt sjuda i 15 minuter
- Smaka av med grovmalen svartpeppar och salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar