Påbonäs egen Béarnaise sauce. Lagad på riktigt smör strax innan servering. Inte så svårt som många tror! Gott till tex "Biff a la minute". Helt GI och LCHF.
Gör så här:
- Hacka lök och persilja grovt. Slå på vatten och vinäger och låt koka upp och sedan sjuda in till hälften. Krossa och lägg i vitpepparn.
- Smält smöret och låt det stå vid sidan av så att det svalnar utan att stelna.
- Koka upp ett vattenbad och sätt ner en gryta i det kokande vattnet. Sila i det reducerade avkoket av lök, persilja och vitpeppar.
- Lägg i äggulorna och vispa. Låt stå i det kokande vattenbadet under ständig vispning tills det tjocknar. Blir det för hårt tillsätter du en tsk kallt vatten och vispar hårt.
- Tag grytan från vattenbadet och tillsätt under kraftig vispning det avsvalnade smöret, lite i sänder. Tillsätter du för fort skär det sig. Släng det sista grumsiga delen av smöret.
- Tillsätt finhackad eller torkad dragon och lite cayennepeppar efter smak.
- Vid behov kan du värmehålla bean i det svalnade vattenbadet. Låt ej koka.
- Servera med en god biff och andra tillbehör
Gott till:
Plankstek
Biff a la minute!
Biff ala minute |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar