tisdag 29 januari 2013

Biff Stroganoff med blomkålsris


Biff stroganoff. En enkel och god rätt mitt i veckan, lagas på 30 minuter. Byt ut biffen mot falukorv så har du en helt annan rätt, korv stroganoff.


Ingredienser: (4 pers)
5-6 hg nötkött, ytterlår eller fransyska
3 gula lökar
5 dl grädde
100 g tomatpuré
Svartpeppar
Salt
Färsk persilja
800 g blomkål










Gör så här:
  1. Strimla köttet i knappt cm tjocka strimlor. Bryn i smör i stekplåt på hög värme, strö över lite svartpeppar på köttet.
  2. Hacka löken medelgrovt. När köttsaften försvunnet från köttet i pannan häller du i den hackade löken. Stek på medelhög värme tills löken och köttet får färg.
  3. Tillsätt grädden och tomatpurén. Koka upp och låt sedan puttra i 15 minuter på låg värme.
  4. Koka upp 2 liter vatten med 1 msk salt.
  5. Riv blomhålen med rivjärn på den grova sidan.
  6. Lägg blomkålen i det kokande vattnet och låt koka i 1 minut, häll i ett durkslag och låt vattenet rinna av.
  7. Smaka av stroganoffen med salt och peppar. Klipp över persilja.
  8. Servera rykande varmt ihop med en grönsallad och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar