Biff stroganoff. En enkel och god rätt mitt i veckan, lagas på 30 minuter. Byt ut biffen mot falukorv så har du en helt annan rätt, korv stroganoff.
Ingredienser: (4 pers)
5-6 hg nötkött, ytterlår eller fransyska 3 gula lökar 5 dl grädde 100 g tomatpuré Svartpeppar Salt Färsk persilja 800 g blomkål |
Gör så här:
- Strimla köttet i knappt cm tjocka strimlor. Bryn i smör i stekplåt på hög värme, strö över lite svartpeppar på köttet.
- Hacka löken medelgrovt. När köttsaften försvunnet från köttet i pannan häller du i den hackade löken. Stek på medelhög värme tills löken och köttet får färg.
- Tillsätt grädden och tomatpurén. Koka upp och låt sedan puttra i 15 minuter på låg värme.
- Koka upp 2 liter vatten med 1 msk salt.
- Riv blomhålen med rivjärn på den grova sidan.
- Lägg blomkålen i det kokande vattnet och låt koka i 1 minut, häll i ett durkslag och låt vattenet rinna av.
- Smaka av stroganoffen med salt och peppar. Klipp över persilja.
- Servera rykande varmt ihop med en grönsallad och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar