fredag 25 januari 2013

Kål Bolognese (LCHF)


Kål Bolognese bygger på Påbonäs goda Köttfärssås. Enkelt och lätt att laga till på ca 30 minuter. Passar både till lunch eller middag.



Ingredienser: (4 pers)
En sats av Påbonäs egen
Köttfärssås Bolognese
1 kg strimlad vitkål
Salt
Smörklick

Till servering:
Färsk Basilika
Riven parmesanost


Gör så här:

  1. Tillaga köttfärssåsen enligt vårt grundrecept.
  2. Strimla vitkålen i så långa strimlor som möjligt med en osthyvel.
  3. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull.
  4. Koka den strimlade kålen i max 2 minuter tills den blivet lite mjuk.
  5. Slå av vattnet och lägg i en klick smör och rör runt
  6. Servera kålstrimlorna med köttfärssås på toppen
  7. Riv parmesanost på toppen och dekorera med några färska basilica blad.
  8. Ät och njut, gärna med ett glas rött vin därtill

Näringsberäkning 4 port:
Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer
Totalt 2049 kcal 697 kcal 1087 kcal 204 kcal 28 kcal
i gram 172 g 123 g 50 g 15 g
i E% 34% 53% 10% 1%
Per portion Netto KH 9 g 512 kcal

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Detta ska jag testa. Jag försöker att äta efter GI men ibland kan det vara svårt att avstå pastan. Som tex när det serveras köttfärsås till övriga. Jag ska följa din blogg ifortsättningen. Ha en bra helg

    SvaraRadera