tisdag 1 januari 2013

Gräddsås (Brun sås)


En enkel gräddsås som passar till många kötträtter. Basen i såsen bör vara från stekpannan du stekt köttet i. Vill köra 100 % LCHF byter du ut mjölet mot ett ägg som du vispar ner i grädden.



Ingredienser: (4 personer)
Stekskyn från pannan

3 dl grädde
1 dl kalvbuljong
1 morot
2 msk Maizenamjöl
2 msk smör
Några droppar soja
Eventuellt en gul lök

Gör så här:

  1. Om du inte haft lök i pannan vid stekningen av köttet börjar du med att lätt fräsa en finhackad gul lök i lite smör.
  2. Annars smälter du smör i en kastrull och bryner morotsbitarna.
  3. Vispa ner mjölet i smörblandningen och låt steka 30 sekunder till innan du tillsätter grädden.
  4. Späd stekpannan med lite vatten och lös upp stekresterna. Häll i kastrullen.
  5. Tillsätt kalvbuljongen och soja och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter till innan den silas och serveras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar