En enkel gräddsås som passar till många kötträtter. Basen i såsen bör vara från stekpannan du stekt köttet i. Vill köra 100 % LCHF byter du ut mjölet mot ett ägg som du vispar ner i grädden.
Ingredienser: (4 personer)
Stekskyn från pannan 3 dl grädde 1 dl kalvbuljong 1 morot 2 msk Maizenamjöl 2 msk smör Några droppar soja Eventuellt en gul lök |
Gör så här:
- Om du inte haft lök i pannan vid stekningen av köttet börjar du med att lätt fräsa en finhackad gul lök i lite smör.
- Annars smälter du smör i en kastrull och bryner morotsbitarna.
- Vispa ner mjölet i smörblandningen och låt steka 30 sekunder till innan du tillsätter grädden.
- Späd stekpannan med lite vatten och lös upp stekresterna. Häll i kastrullen.
- Tillsätt kalvbuljongen och soja och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter till innan den silas och serveras
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar