fredag 25 januari 2013

Pulled Pork LCHF


Efter några experiment med Pulled Pork så har vi fastnat för detta recept som också är GI och LCHF. Rätten lagas i en ugnssäker gryta med lock eller helst i en lergryta.
Ingredienser: (4-6 personer)
1,5 kg benfri fläskkarré
2 stora gula lökar
1 hel vitlök, 7-8 klyftor
Mellanmalen svartpeppar
Hickory flingsalt


BBQ sås:

½ gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor
1 dl finhackad rotselleri
400 g finkrossade tomater
3 msk tomatpuré
1 msk hot chipotle pasta
1 tsk worcestershire sause
3 msk chil peppar Anco Style
3 msk spiskummin
1 msk smakfull whiskey

Tillbehör:
Guacamole alá Påbonäs





Gör så här:

  1. Använder du en lergryta så börja med att blötlägga den några timmar innan du startar med matlagningen.
  2. Starta med att tillaga BBQ-såsen. Fräs lök och rotselleri i lite smör i en gryta.  Pressa i vitlöksklyftorna och låt fräsa till gyllenbrun färg, ca 10 minuter
  3. Tillsätt finkrossade tomater, tomatpuré och resten av kryddorna. Låt koka ihop något på svag värme i ca 15 minuter. Låt sjuda medan du förbereder köttet.
  4. Sätt ugnen på 125 grader.
  5. Hacka den gula löken grovt. Skala vitlöksklyftorna men låt dom vara hela.
  6. Salta och peppra karrén efter smak runt om. Lägg sedan i botten på grytan
  7. Täck över med BBQ såsen och lägg lök och vitlök uppe på karrén för att undvika beskhet, se bild.
  8. Sätt in i ugnen med lock i 1½ timme. Tag därefter ut och blanda ner löken i BBQ såsen.
  9. Sätt sedan in i ugnen igen i ytterliggare 4 timmar.
  10. Tag ut och trasa sönder köttet med 2 gafflar. Blanda med BBQ såsen och löken. Smaka eventuellt av med lite salt.
  11. Servera med traditionella Taco tillbehör: sallad, paprika, guacamole, salsa och vitlöksröra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar