Efter några experiment med Pulled Pork så har vi fastnat för detta recept som också är GI och LCHF. Rätten lagas i en ugnssäker gryta med lock eller helst i en lergryta.
Ingredienser: (4-6 personer)
1,5 kg benfri fläskkarré 2 stora gula lökar 1 hel vitlök, 7-8 klyftor Mellanmalen svartpeppar Hickory flingsalt BBQ sås: ½ gul lök, finhackad 3 vitlöksklyftor 1 dl finhackad rotselleri 400 g finkrossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk hot chipotle pasta 1 tsk worcestershire sause 3 msk chil peppar Anco Style 3 msk spiskummin 1 msk smakfull whiskey Tillbehör: Guacamole alá Påbonäs |
Gör så här:
- Använder du en lergryta så börja med att blötlägga den några timmar innan du startar med matlagningen.
- Starta med att tillaga BBQ-såsen. Fräs lök och rotselleri i lite smör i en gryta. Pressa i vitlöksklyftorna och låt fräsa till gyllenbrun färg, ca 10 minuter
- Tillsätt finkrossade tomater, tomatpuré och resten av kryddorna. Låt koka ihop något på svag värme i ca 15 minuter. Låt sjuda medan du förbereder köttet.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Hacka den gula löken grovt. Skala vitlöksklyftorna men låt dom vara hela.
- Salta och peppra karrén efter smak runt om. Lägg sedan i botten på grytan
- Täck över med BBQ såsen och lägg lök och vitlök uppe på karrén för att undvika beskhet, se bild.
- Sätt in i ugnen med lock i 1½ timme. Tag därefter ut och blanda ner löken i BBQ såsen.
- Sätt sedan in i ugnen igen i ytterliggare 4 timmar.
- Tag ut och trasa sönder köttet med 2 gafflar. Blanda med BBQ såsen och löken. Smaka eventuellt av med lite salt.
- Servera med traditionella Taco tillbehör: sallad, paprika, guacamole, salsa och vitlöksröra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar