onsdag 2 januari 2013

Baconinlindad Fläskfile

Baconlindad fläskfilé med god fyllning av valfri sort, vitlök, ost eller senap. Servera paprika, tomater och squach till ihop med en gräddig svampsås och Broccoliblandning!
Baconlindad fläskfilé (LCHF)
Ingredienser: (4 pers)
600 g fläskfilé
150 g bacon
salt och peppar

Alternativ senap:
2 msk (30g) smör
1 msk (15g) dijonsenap
1-2 hackade vitlöksklyftor

Alternativ philadelphiaost:
100g philadelphiaost
1-2 hackade vitlöksklyftor
Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader.
Förut putsade jag filén, inte nu, det är om det är något hårt på den, då kan jag ta bort det.
Finhacka vitlöken.

Alternativ senap: Rör ihop smöret, vitlök, dijonsenap och smaka av med salt och peppar.

Alternativ philadelphiaost: Rör ihop vitlök, philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.

Skär en djup skåra i fläskfilén på längden.
Fyll skåran med blandningen och tryck ihop fläskfilén.
Linda baconet runt filén, jag brukar lägga ut baconet som en matta och rulla ihop det.
Lägg fläskfilén i en form och sätt in i ugnen tills det blir 78 grader.

Man kan även passa på att lägga i lite grönsaker i formen, till exempel: tomat, paprika, squash, lök.

Servera med en gräddig svampsås och kokt broccoli blandning (Broccoli, Blomkål och några morötter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar