Baconlindad fläskfilé med god fyllning av valfri sort, vitlök, ost eller senap. Servera paprika, tomater och squach till ihop med en gräddig svampsås och Broccoliblandning!
Ingredienser: (4 pers)
600 g fläskfilé 150 g bacon salt och peppar Alternativ senap: 2 msk (30g) smör 1 msk (15g) dijonsenap 1-2 hackade vitlöksklyftor Alternativ philadelphiaost: 100g philadelphiaost 1-2 hackade vitlöksklyftor |
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Förut putsade jag filén, inte nu, det är om det är något hårt på den, då kan jag ta bort det.
Finhacka vitlöken.
Alternativ senap: Rör ihop smöret, vitlök, dijonsenap och smaka av med salt och peppar.
Alternativ philadelphiaost: Rör ihop vitlök, philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.
Skär en djup skåra i fläskfilén på längden.
Fyll skåran med blandningen och tryck ihop fläskfilén.
Linda baconet runt filén, jag brukar lägga ut baconet som en matta och rulla ihop det.
Lägg fläskfilén i en form och sätt in i ugnen tills det blir 78 grader.
Man kan även passa på att lägga i lite grönsaker i formen, till exempel: tomat, paprika, squash, lök.
Servera med en gräddig svampsås och kokt broccoli blandning (Broccoli, Blomkål och några morötter)
Servera med en gräddig svampsås och kokt broccoli blandning (Broccoli, Blomkål och några morötter)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar