söndag 20 januari 2013

Påbonäs goda fröbröd


Gott tillbehör till det mesta. Inte LCHF men dock GI, laktos och glutenfritt. Vi gör ofta dubbel sats och kör på 145 grader i varmluftsugn istället. Brukar gå åt som smör i solsken!
Ingredienser:
1,5 dl glutenfritt ströbröd / majsmjöl (Olda)
½ dl linfrön, hela eller krossade
2/3 dl skalade sesamfrön
¾ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl cocosflinger
½ dl rapsolja
2½ dl kokande vatten
Gör så här:
  1. Blanda ihop alla fröer med majsmjölet i en bunke. Om du vill ha vitlökssmak pressa ner 1 vitlöksklyfta.
  2. Tillsätt ½ dl rapsolja och 2 ½ dl kokande vatten. Rör runt och låt vila någon minut.
  3. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna i ett jämnt tunt lager.
  4. Strö över flingsalt
  5. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 1 timme
  6. Bryt i portionsbitar och lägg i en burk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar