Gott tillbehör till det mesta. Inte LCHF
men dock GI, laktos och glutenfritt. Vi gör ofta dubbel sats och kör på 145
grader i varmluftsugn istället. Brukar gå åt som smör i solsken!
Ingredienser:
1,5 dl glutenfritt ströbröd / majsmjöl (Olda)
½ dl linfrön, hela eller krossade
2/3 dl skalade sesamfrön
¾ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl cocosflinger
½ dl rapsolja
2½ dl kokande vatten
|
Gör så här:
- Blanda ihop alla fröer med majsmjölet i en bunke. Om du vill ha vitlökssmak pressa ner 1 vitlöksklyfta.
- Tillsätt ½ dl rapsolja och 2 ½ dl kokande vatten. Rör runt och låt vila någon minut.
- Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna i ett jämnt tunt lager.
- Strö över flingsalt
- Grädda i ugnen på 150 grader i ca 1 timme
- Bryt i portionsbitar och lägg i en burk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar