Enkel och snabb rätt som fungerar både som lunch, kvällsmat och förrätt. Gör du förrätt räcker det med halv sats.
Ingredienser: (2 pers)
3 solmogna tomater 2 st mozzarella 100 g Prosciutto skinka 1 rödlök Olivolja Svartpeppar Flingsalt Färsk basilica Gröna och Svarta oliver med kärnor Parmesan ost |
Gör så här:
- Skiva tomaterna och mozzarellan i 0,5 cm skivor och fördela ut snyggt på 2 tallrikar.
- Snurra och lägg skinkan i ena kanten av tallrikarna.
- Hacka rödlöken grovt och strö över tallrikarna.
- Ringla över olivolja över helheten.
- Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Toppa med basilikablad och oliver efter smak.
- Hyvla över tunna skivor parmesan ost.
- Ät och njut med ett gott rött italienskt vin därtill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar