tisdag 29 januari 2013

Mozzarella Caprese med Prosciutto


Enkel och snabb rätt som fungerar både som lunch, kvällsmat och förrätt. Gör du förrätt räcker det med halv sats.



Ingredienser: (2 pers)
3 solmogna tomater
2 st mozzarella
100 g Prosciutto skinka
1 rödlök
Olivolja
Svartpeppar
Flingsalt
Färsk basilica
Gröna och Svarta oliver med kärnor
Parmesan ost


Gör så här:
  1. Skiva tomaterna och mozzarellan i 0,5 cm skivor och fördela ut snyggt på 2 tallrikar.
  2. Snurra och lägg skinkan i ena kanten av tallrikarna.
  3. Hacka rödlöken grovt och strö över tallrikarna.
  4. Ringla över olivolja över helheten.
  5. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
  6. Toppa med basilikablad och oliver efter smak.
  7. Hyvla över tunna skivor parmesan ost.
  8. Ät och njut med ett gott rött italienskt vin därtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar